Familieejet virksomhed
har vokseværk

Grønlandske Usisaat med base i Nuuk er en gammel veldreven familievirksomhed med et stærkt samfundssind. Og nu skal en ny finansiering på 20 mio. kr. fra Greenland Venture og Vækstfonden bidrage til at styrke og forny forretningen hos Grønlands største udbyder af transport- og logistikydelser.

Usisaat, med hjemsted i Nuuk, beskæftiger næsten 100 medarbejdere. Og nu skal ny kapital fra Vækstfonden og Greenland Venture være med til at sikre langsigtede investeringer og nye arbejdspladser i den traditionsrige virksomhed. Med en kombination af egenkapitalinvestering og et Vækstlån på samlet 20 mio. kr. får den familieejede transport- og logistikvirksomhed Usisaat mulighed for at gennemføre et generationsskifte og bygge nye, moderne faciliteter på 5.000 kvadratmeter i Nuuk, hvor virksomheden har hovedkontor. Derudover har Usisaat aktiviteter i flere byer på tværs af landet.

“I dag er vores aktiviteter i Nuuk fordelt på seks forskellige adresser. Det er resultatet af udviklingen siden virksomhedens start i Nuuk i 1991. Vi er glade for væksten, men utidssvarende bygninger og flere adresser begrænser os efterhånden meget. Hos Usisaat tænker vi langsigtet, men et af vores vigtigste strategiske mål er også at blive ved med at forny os.”

fortæller Arnannguaq Gerstrøm, direktør af Usisaat.

Virksomheden blev startet af Arnannguaq Gerstrøms forældre, Hans Gerstrøm og Akisooq Poulsen tilbage i 1973. De seneste år har familien gennemført et generationsskifte til Arnannguaq og hendes bror Minik Gerstrøm, der er ansvarlig for virksomhedens aktiviteter på værksteds- og autoområdet.

“Vores plan om at samle virksomheden og forny den med flere aktiviteter kræver en investering på 100 millioner kroner i et fremtidssikret byggeri og faciliteter tæt ved havnen i Nuuk. Det har kun været muligt at få den samlede investering, fordi både vi og vores nye investorer stoler nok på hinanden til at gå sammen i et langsigtet og forpligtende samarbejde.”

Virksomheden tilbyder flytteservice, shipping og spedition, autoservice, lager og andre logistikydelser. Som en del af de nye udvidelsesplanerne skal Usisaat – udover effektivisering og strømligning af driften – til at fokusere på en række nye arbejdsområder. Det gælder bl.a. autoværksted og -vedligehold samt etablering af Grønlands første lagerhotel med 24-timers direkte adgang for både erhverv og private. Og selvom virksomhedens historie går mange år tilbage, er det ifølge den nye direktør altafgørende at blive ved med at forny sig.

“Hos Usisaat tænker vi langsigtet, men et af vores vigtigste strategiske mål er også at blive ved med at forny os. Det er også baggrunden for de investeringer, vi er i gang med at foretage lige nu, og vi tror på, at vi med disse investeringer kan skabe en sund og stærk forretning til glæde for vores dygtige medarbejdere og kunder.”

Kontakt Greenland Venture

Leave a Reply