Skip to main content
Uncategorized @da

Iværksætter og slædekusk starter hundefoderproduktion

By august 1, 2022august 8th, 2022No Comments
Pressemeddelelse

Iværksætter og slædekusk starter hundefoderproduktion

Milak Productions som er iværksat og ejet af Ulloriaq og Paarma Kreutzmann, medejet af
Wildfood, bliver Greenland Venture medejer og finansierer med henblik på at der startes en
produktion op.

Milak Productions skal producere hundefoder til slædehunde. Hundefoderet vil være fanget af fangerne og fiskerne og ikke mindst vil det blive produceret i Grønland. Råvarerne til hundefodret vil bestå af ”alt det der kan hakkes” ifølge Ulloriaq.

Efter planen vil produktionen blive startet op i Narsaq til foråret 2023. Hundefoderet vil være tørret og vil kunne opbevares uden fryser. De vil være formet i blokke, som gør det nemt at dele i portioner.

Ulloriaq bor selv i Sisimiut, og er vokset op med slædehunde, hvilket gør det naturligt for ham at investere i hundefoderproduktion. Han har selv oplevet, at der mangler kvalitets hundefoder til slædehunde. Derfor har han for nogle år siden oprettet en indkøbsgruppe i Sisimiut, som købte sælkroppe fra Sydgrønland.

Sælkød og spæk er kvalitetsfoder til slædehunde, som er mere egnet til slædehunde, på grund af det høje næringsindhold. Til produktionen vil han blandt andet købe kødet af det sælskind der i dag i forvejen indhandles. Der er også mulighed for at udnytte rester fra fiskerierhvervet og kødproducenter.

Jeg har i nogle år arbejdet for at lave en reel produktion, da det er vigtigt for mig at gøre noget ved manglen, samtidig gøre noget for at vi har den grønlandske slædehund i fremtiden, og på det punkt kan jeg gøre min del. 

Det er ikke billigt at have 20 slædehunde. Det koster tid og penge, og det er desværre nogen af de faktorer som gør, at der bliver færre og færre slædehunde. Vi håber at kunne spare både tid og penge for kunden ved at producere denne hundefoder.

Vi har råvarerne og vi kan nu realisere selve produktionen med Greenland Ventures medejerskab.

Vi kommer til at producere hundefoderet fra alt det der kan hakkes, blandt andet fra sæler og fisk, som fangerne og fiskerne har fanget og indhandler hos os.fortæller Ulloriaq.

For at nå dertil hvor Milak Productions er i dag, har det været nødvendigt at have partnere som Wildfood, som kunne tilbyde hjælp til at finde muligheder for Milak Productions videre udvikling.

Greenland Ventures finansiering og medejerskab gør, at virksomheden kan realisere det kommende produktion.

Inoqut Kristensen, Investment Manager & Analyst fra Greenland Venture fortæller at dette projekt i dag er enestående i Grønland:

Greenland Venture har været villige til at investere i Milak Productions, da det er innovativt og ønsker at gøre noget godt ved et reelt problem.

Iværksætterne tænker win-win hele vejen igennem. Det er godt for kunden som er hundeejeren da tid og penge kan spares, der kommer en ny mulighed for fangeren der får en ekstra indtjeningsmulighed, det vil gøre godt for miljøet fordi produktionen vil indhandle brugbare ressourcer, som ellers vil blive smidt væk.

Derudover viser Milak Productions beregninger at priserne på hundefoderet vil være konkurrencedygtige.

Når Milak Productions starter produktionen vil hundefoderet blive solgt direkte til kunden via online bestilling. Wildfood vil gøre det tilgængeligt for kunden at købe hundefoderet.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Inoqut Kristensen

Greenland Venture, Investment Manager & Analyst

inoqut@venture.gl, +299 34 28 84, +299 54 89 00